زمین فوتبال به ابزار مهمی برای ائتلاف و معیاری برای موفقیت سیاستهای ائتلافجویانه اروپایی تبدیل شده است. به همین دلیل معیاری به وجود میآید که سیاستمداران محلی، منطقهای و ملی نمیتوانند آن را نادیده بگیرند.
به گزارش علمدار بصیر: مسئله حجاب در سالهای اخیر در وزرش بانوان و به خصوص در فوتبال بانوان سر و صداهای زیادی را به همراه داشته است و این حواشی زمانی جدیتر شد که داور بحرینی در دیدار تیم ملی فوتبال بانوان ایران مقابل اردن در رقابتهای مقدماتی المپیک از قضاوت بازی خودداری کرد تا با تصمیم فیفا ایران از گردونه مسابقات حذف شده و از راهیابی به المپیک محروم شود. این در حالی که بود ایران پیش از آن با همان لباس در مسابقات حاضر میشد. اشکالتراشیهای فیفا باعث شد تا فدراسیون ایران دست به کار شود و اولین نامه را برای تجدید نظر در این خصوص به فیفا ارسال کند. پس از آن با تلاشها برای تغییر کیفیت و شکل لباس بانوان مسلمان به نحوی که مورد تأیید فیفا باشد و امنیت بازیکنان را به خطر نیاندازد صورت گرفت. در این مسیر علاوه بر ایران، بن علی نایب رئیس فیفا نیز تلاشهای زیادی کرد.
دانمارک، کشوری که در سالهای اخیر شرایط سختتری را برای مهاجران اعمال کرده است؛ یکی از مدافعان پوشش حجاب برای زنان فوتبالیست در زمین مسابقه بوده است. فدراسیون فوتبال دانمارک در سال 2008 از زینبالخطیب حمایت کرد؛ ستاره 15 ساله با اصلیتی فلسطینی که بنری را در اروپا در حمایت از زنانی که میخواهند حق بازی در زمین مسابقه با پوشش را داشته باشند، حمل میکرد. حمایت این کشور کمپینی را در به تصویر کشیدن پوشش سر به عنوان یک فرهنگ و نه یک نماد مذهبی به راه انداخت. این تمایز سرانجام هیئت رئیسه فدراسیون بینالمللی فوتبال را مجاب کرد که در سال 2012 این قانون را وضع کنند که زنان مذهبی بتوانند از پوشش سر به عنوان احتیاجات مذهبی و همچنین با توجه به رعایت موارد امنیتی استفاده کنند. حمایت دانمارک از الخطیب بسیار برجسته بود، در زمانی که مجلس فرانسه، بلژیک و اسپانیا که محدودیتهایی علیه زنان مسلمان اعمال کردند. خطیب اولین بازیکن ملیپوش باحجاب در اروپا بود که با موفقیت در تیمش حاضر میشد. وی از مقنعهای مشکی که به سرش چسبیده استفاده میکرد که در زمانی که میخواست مهارتهای فوتبالیاش را به نمایش بگذارد یا با سرش به توپ ضربه بزند مشکلی برایش به وجود نیاید. فدراسیون فوتبال دانمارک از حجاب ستاره نوک حمله تیم فوتبال بانوان زیر 18 سالش به عنوان یک تعهد فرهنگی و نه یک تعهد مذهبی دفاع کرد و آن را با هدبند رونالدینیو گائوچینیو، هافبک برزیلی مقایسه کرد که او هم قوانین فیفا را زیر پا گذاشته است.
حمایت فدراسیون فوتبال دانمارک از خطیب نمونهای برای ائتلاف مربیان و مقامات زن اروپایی و آسیایی و بازیکنان خاورمیانه با ریاست شاهزاده علی بن الحسین اردن است که تلاش زیادی برای برداشتن ممنوعیت حجاب در فیفا انجام داد.
زمین فوتبال به ابزار مهمی برای ائتلاف و معیاری برای موفقیت سیاستهای ائتلافجویانه اروپایی تبدیل شده است. به همین دلیل معیاری به وجود میآید که سیاستمداران محلی، منطقهای و ملی نمیتوانند آن را نادیده بگیرند.
فارس
طبقه بندی: نهادینه شدن حجاب به عنوان نمادی فرهنگی در فیفا، نهادینه شدن، حجاب، عنوان نمادی، فرهنگی، فیفا