بمارانی که پیس میکر یا ICDدارند میتوانند ازدواج کنند و بچه دار شوند؟
صرف داشتن ICDیا پیس میکر مانعی برای ازدواج و بچه دار شدن نیست مگر اینکه علت زمینه ای تعبیه ICDیا پیس میکر مانع ازدواج و بچه دار شدن باشد مثل بیماران HOCMو سایر انواع آریتمی های ارثی کاردیومیوپاتی در این موارد ترجیحا“ بهتر است صاحب فرزند نشوند.
بیمارانی که پیس میکر یا ICDدارند آیا می توانند عمل جراحی انجام دهند؟
صرف داشتن پیس میکر و ICDمانعی برای عمل جراحی نیست در اکثر بیمارانی که دارای پیس میکر میباشند کلیه اعمال جراحی بلامانع است ولی در بیمارانی که دارای ICDهستند بسته به شدت بیماری زمینهای و عملکرد قلب ریسک عمل بالاتر خواهدبود.
چه اقداماتی قبل ،حین و بعد از عمل جراحی ضروری میباشد ؟
این افراد قبل از عمل جراحی باید حتما“ آنالیز شوند و بسته به اینکه حین عمل نیاز به کوتری وجود داشته باشد یا خیر نوع Modeپیس میکر تغییر داده میشود. پیس میکرهای تک حفره ای مد VOOو نوع دو حفره ای DDDبه مد DOOتغییر داده میشود.در مورد بیمارانی که ICDدارند باید تراپی های آن قبل از عمل غیر فعال شود. در این مدت که Detectionهای ICD، غیر فعال هستند باید بیمار مانیتورینگ شود و این بیماران بعد از عمل جراحی حتما“ باید مجددا“ آنالیز شوند.
آیا داشتن ICDیا پیس میکر مانعی برای رانندگی می باشد؟
در بیمارانی که پیس میکر برای آنها تعبیه می شود 14-10 روز پس از تعبیه پیس میکر می توانند رانندگی کنند ولی رانندگی حرفه ای بهتر است پس از گذشت یک ماه پس از اطمینان از عملکرد صحیح پیس میکر صورت گیرد. ولی در بیمارانی که ICDدارند در صورتی که طی 6 ماه گذشته پس از تعبیه ICDشوک بجا نداشته باشند می توانند رانندگی کنند. البته پس از تعبیه ICDرانندگی حرفه ای برای همیشه ممنوع میباشد.
پس از تعبیه پیس میکر ICDنیازی به تغییر شغل وجود دارد یاخیر؟در صورتی که بیمار شغلهای حساس مانند خلبانی ، رانندگی اتوبوس و یا ماشینهای سنگین یا پرسنل برجهای مراقبت داشته باشد ، توصیه میشود که کارشان را تغییر دهند ، همچنین افرادی که در محیط هایی شاغل هستند که تداخل الکترومغناطیس وجود دارد بهتر است شغلشان را تغییر دهند. مانند کار با ژنراتورهای بزرگ ، جوشکاری.
بیماری که پیس میکر یا ICDدارد آیا براحتی می تواند با وسایل برقی کارکند؟
بله هیچ محدودیتی ندارندبه شرط اطمینان از عدم وجود برق گرفتگی کارکرد با کلیه وسایل الکتریکی بلامانع است . هم چنین استفاده از گوشی های ثابت و موبایل در این بیماران امکان پذیر است منتها از حمل موبایل در جیب پیراهن یا کت درسمتی که دستگاه تعبیه شده است باید اجتناب کرد.درضمن برای کاهش خطرات ناشی از تداخل الکترومغناطیسی بهتراست گوشی تلفن ثابت یاموبایل از گوش سمت مقابل محل تعبیه دستگاه استفاده کرد.
بیماری که دارای پیس میکر یا ICDمی باشد پس از مرگ ژنراتور را از بدنش خارج می کنندیا خیر؟
خیر نیاز به خارج کردن ژنراتور از بدن پس از مرگ نیست.
آیا فیزیوتراپی در بیمارانی که پیس میکر یا ICDدارند ممنوعیت دارد؟
بعضی از انواع فیزیوتراپی ها مثل TENS (Trans cutaneous electrical nerve stimulation) را این بیماران نمی توانند انجام دهند. همچنین بسته به اندامی که می خواهند فیزیوتراپی کنند نیز بستگی دارد و مثل اندامهای تحتانی مانعی ندارد ولی اندامهای فوقانی که نزدیک پیس میکر یا ICDمیباشد به دلیل به هم ریختگی در برنامه پیس میکر یا ICDانجام این نوع فیزیوتراپی ممنوع میباشد.
آیا روشهای تصویر برداری در بیماران که دارای پیس میکر یا ICDمی باشند ممنوعیت دارند؟
البته بسته به نوع روش تشخیص دارد ، انجام MRIدر این بیماران ممنوع می باشد ولی روشهای هسته ای و CT Scanو سونوگرافی و اکو کاردیو گرافی در این بیماران ممنوعیتی ندارد.
آیا مسافرتهای هوائی برای بیمارانی که ICDیا پیس میکر دارند امکان پذیر است؟
بله ، ولی رعایت یک سری احتیاطات ضروری میباشد. کلیه افرادی که دارای باطری داخلی قلبی می باشند باید هنگام عبور از دربهای الکترومغناطیس فرودگاهها خیلی سریع عبور کنند یا اینکه با نشان دادن کارت مخصوص ، مسئولین مربوطه را از وجود دستگاه خود در بدن خود آگاه کنند تا از بازرسی بیش از حد آنها اجتناب شود و بازرسی به صورت بدنی انجام شود.
آیا فعالیتهای ورزشی بیمارانی که دارای پیس میکر یا ICDمی باشند امکان پذیر است؟
انجام یک سری از فعالیتهای ورزشی تحت نظر پزشک معالج مانعی ندارد ولی انجام فعالیتهای ورزشی که با حرکات شدید اندامهای فوقانی همراه است مثل شنا وکشتی باید اجتناب کرد، چراکه امکان آسیب به پیس میکر یاICD وجود دارد. لذا قبل از انجام هرگونه فعالیت ورزشی باید با پزشک معالج مشورت گردد.
منبع: www.rmedical.blogfa.com
طبقه بندی: پزشکی، روابط، پاسخ به سوالات شایع در مورد پیس میکر، پاسخ به سوالات، شایع، پیس میکر، بارداری، انتقال خون، قرص ضدبارداری، آمیزشی